Sinds oktober vorig jaar is de Berne Abdijwinkel weer open. De winkel is door een aantal vrijwilligers van Berne Abdijbier verbouwd. Het assortiment artikelen is teruggebracht en de winkel is opnieuw ingericht. Vanaf dat moment is de winkel in de nieuwe vorm weer opengegaan en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Door zowel in de Berne Abdijwinkel, Het Proeflokaal en Berne Abdijbier met vrijwilligers te werken, kan de Stichting Berne Abdijbier de Abdijgemeenschap der Norbertijnen in Heeswijk-Dinther financieel ondersteunen.

 

Het aanbod in de winkel is voor een breed publiek. Het Berne Abdijbier heeft uiteraard een prominente plek in de winkel. Het assortiment van de winkel bestaat verder vooral uit Abdij- en streekproducten. Ook wordt er nog steeds een scala aan inspirerende boeken aangeboden, waaronder ook kinderboeken. Er is gekozen voor een kleiner maar breder aanbod. Boeken die niet op voorraad zijn, maar in Nederland wel verkrijgbaar zijn, kunnen worden besteld en worden binnen enkele dagen geleverd.

 

Gezien de ligging van de winkel mogen wandel- en fietsroutes ook niet ontbreken. Vanuit de winkel ontdekt men al wandelend of fietsend de prachtige omgeving om daarna neer te kunnen strijken op het terras van Het Proeflokaal van Berne Abdijbier om het leven te vieren.

 

Op 7 april organiseert Berne Abdijwinkel van 11 tot 17 uur een Open Huis, zodat iedereen op een gemoedelijke manier kennis kan maken met de nieuwe winkel! In het nieuwe filmlokaal zullen leveranciers hun producten presenteren. Er zal ook speciale aandacht zijn voor kinder- en jeugdboeken. Dus jong en oud is welkom.

 

Het Proeflokaal is die dag ook geopend, waar bezoekers terecht kunnen voor een drankje en een hapje.

 

Stichting Berne Abdijbier hoopt op vele bezoekers, zodat ze kunnen laten zien wat een mooie aanwinst hun winkel is.