Het enige
Nederlandse
Norbertijnenbier.

Bekijk onze bieren…

vier het leven

Ons verhaal

Berne-abdijbier-toerisme-bier

Ons verhaal

Stichting Berne Abdijbier is met haar activiteiten gevestigd op het terrein van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.
Berne slaat hier niet op Bernheze, de gemeente waar Heeswijk-Dinther deel van uitmaakt, maar op het gehucht Berne aan de Maas bij Heusden , waar de Abdij in 1134 is gesticht. Door nalatenschappen, geschonken door de toenmalige landheren van Dinther en Heeswijk, kreeg de Abdij van Berne rond 1300 bezittingen in ons dorp. Ten gevolge van de Tachtigjarige Oorlog en vanwege dit bezit, is de Abdij uiteindelijk in Heeswijk-Dinther terecht gekomen.

Het mooie complex met park ligt aan de met oude beukenbomen begroeide Abdijstraat. In de voormalige boerderij van de Abdij is ons Proeflokaal nu gevestigd, samen met de schitterende boekwinkel.

Interesse in hun aanbod en mogelijkheden van de boekwinkel, klik (hier)

Stichting Berne Abdijbier is in 2015 uit particulier initiatief ontstaan en draait volledig op vrijwilligers.
De aanleiding was natuurlijk interesse in het bier, maar vooral het feit dat op deze locatie al eeuwenlang bier werd gebrouwen tot laat in de 19de eeuw. Kloosterordes zijn goed in het bewaren van hun archieven en zo werd ook hier de oude receptuur van een blond en een donker bier teruggevonden. De initiatiefnemers van Berne Abdijbier hebben deze 2 recepten verder ontwikkeld. Op basis van beide recepten worden de abdijbieren Norbertijn Blond en Prior Dubbel gebrouwen.
Productie vindt plaats in de bevriende Abdij in Val Dieu in de Voerstreek.
Daarnaast brouwen we nog 3 andere prachtige abdijbieren, te weten Witheren Wit, Abt Tripel en Abt-generaal Qaudrupel.

Voor een overzicht van al onze abdijbieren, klik (hier)

Naast het runnen van het Proeflokaal, verzorgen onze enthousiaste gidsen een interessante rondleiding door de abdijgebouwen en het park, welke afgesloten wordt in ons gezellige Proeflokaal met het proeven van onze twee oudste abdijbieren.
Bij de start van deze rondleiding wordt u bijgepraat over de Norbertijnen, de Abdij van Berne door de eeuwen heen, onze bieren, de organisatie en het brouwproces.

Voor informatie over een rondleiding, klik (hier)

Wilt u een bezoek aan ons brengen voor een abdijbier, een kopje koffie of een lunch, dan bent u van harte welkom in ons gezellig Proeflokaal of op ons uitnodigend terras in deze historische omgeving.

Abdij van Berne en de omgeving bieden ook tal van spirituele mogelijkheden.

Wilt u meer weten over het spirituele leven en activiteiten op en rondom de Abdij van Berne, klik (hier)

vier het leven