Het enige
Nederlandse
Norbertijnenbier.

Bekijk onze bieren…

vier het leven

Schenken

Berne-schenken

Schenken

Het ritueel van het uitschenken van bier uit een flesje is een happening op zich.

Geniet optimaal van Berne Abdijbier.

Berne Abdijbier hergist in de fles. Dit is de zogenaamde tweede gisting. Er zit dus gist in het bier waardoor een zorgvuldig uitschenken wordt vereist.

  • Alleen gerust bier dient te worden geschonken. De gist dient volledig naar de bodem te zijn gezakt.
  • Een keldertemperatuur van 12 à 14 °C is het best om bier langer te bewaren. Zet ons bier rechtop.
  • Plaats Berne Abdijbier rechtopstaand in de koelkast om verder te koelen tot de juiste temperatuur. Vuistregel is een paar graden warmer dan het alcoholpercentage. Koud Berne Abdijbier heeft minder smaak omdat onze smaakpupillen anders even worden verdoofd.
  • Neem een fles voorzichtig staand vast, want anders komt de gist los, gaat deze zweven en hiermee wordt de smaak licht beïnvloed.
  • Verplaats en open de fles niet te brutaal om gistopwerping en verlies van koolzuurgas te vermijden.
  • Geef het bier enkele minuten de tijd om zijn rijk aroma/geur en smaak ten volle prijs te geven.
  • Neem altijd een kelkglas zodat er een groot contact met zuurstof kan ontstaan.
  • Houd het glas schuin bij het inschenken van het bier.
  • Schenk het flesje voorzichtig langs de wand, zonder pauze en zonder te klokken in het glas zodat de gist niet los komt van de bodem.
  • Door de fles hoger van het glas te verwijderen en naar het midden van het glas te schenken, kunt u een hogere schuimkraag maken.
  • Het glas brengt u aan het einde rechtop en laat een bodempje in de fles achter, dat is de gist.
  • Biergist bevat veel vitamines en zuivert het bloed. Wals het flesje en schenk de gist bijvoorbeeld in een borrelglaasje. Aan het einde opdrinken en naspoelen met de laatste bierteug uit het glas.
  • Vier het leven…Proost!
vier het leven