Speciale edities

Speciale-edities

Speciale editie 2024

Abt-Generaal Quadrupel gerijpt op Bus Whisky vaten uit Heeswijk-Dinther. In deze Speciale Editie 2024 proef je nog duidelijk de zoete en kenmerkende gebrande tonen van onze quadrupel. Door de rijping op Bus Whisky vaten ontstaat een afgewogen volle, krachtige en ronde smaak. Bovendien zijn vanilletonen vanuit het eikenhout duidelijk te proeven. Al met al een machtige combinatie.

Maximaal 1 fles per persoon.
Alleen hier te bestellen en op = op!

Speciale-edities

Speciale editie 2022

Deze speciale editie is ons Abt-generaal Quadrupel bier dat vatgerijpt is op eikenhouten vaten van Rum Barbedos en Islay Single Malt Whisky Laphroaig. 
Na ongeveer een jaar zijn deze vaten geblend en gebotteld. Met dit vatgerijpt bier gaan we terug in de traditie van het bier laten rijpen in eikenhouten vaten, zoals de Abdij van Berne dat in de Middeleeuwen reeds deed. Door in deze moderne tijd gebruik te maken van vaten waarin Rum en Whisky heeft gezeten krijgt deze Vatgerijpte Abt-generaal Quadrupel een magische smaak. Door de rijping neemt het bier op natuurlijke wijze aroma’s over van het hout en het hiervoor in de vaten gelagerde Rum en Whisky.

Deze speciale editie niet meer verkrijgbaar,

vier het leven
Witheren-Wit

Witheren Wit

Norbertijn-Blond

Norbertijn Blond

Prior-Dubbel

Prior Dubbel

Abt-Tripel

Abt Tripel

Abt-generaal-Quadrupel

Abt-generaal Quadrupel

proeflokaal-binnen

Bezoek het Proeflokaal

Het Proeflokaal is voor bezoekers geopend op dinsdag t/m zondag van 11:00 uur – 17:00 uur.
Op maandag is het Proeflokaal gesloten

Lees meer...

Rondleidingen

Onze gidsen zijn gepassioneerd en speciaal getraind met informatie over onze abdijbieren, de Abdij en haar historie. U begint met een digitale presentatie met een korte toelichting en een film over het brouwen, daarna ga je op pad met de gids en aan het einde volgt natuurlijk een proeverij van twee van onze abdijbieren met uitleg.

Plan je bezoek...

vier het leven