Het enige
Nederlandse
Norbertijnenbier.

Bekijk onze bieren…

vier het leven

Bezoek ons

Berne-molen-fietsen

Verscholen in het lover van oude beuken vinden wij in het Brabantse Heeswijk-Dinther de oudste nog bestaande kloostergemeenschap van Nederland; Abdij van Berne. Gesticht door ridder Fulco van Berne in 1134 in het Gelderse plaatsje Berne aan de Maas. ”In het jaar des heren 1132 gebeurde het, dat Fulco van Berne achtervolgd werd en niet meer kon ontsnappen. Hij was van alle kanten omsingeld en deed toen de belofte aan God, dat als hij door Gods toedoen van zijn vijanden zou ontkomen, zijn kasteel te Berne tot een klooster zou maken. Hij wierp zich gewapend en te paard in de Maas en wist weldra de overkant te bereiken.”

Een plaats van rust en bezinning, maar toch met een blik op de toekomst gericht. Na eeuwen is er weer abdijbier op de markt gebracht dat in smaak zijn weerga niet kent.

Beleef dit bier en proef Berne.

Berne-put

Bezoek onze abdij

Onze gidsen zijn gepassioneerd en speciaal getraind met informatie over ons bier, de abdij en haar historie. Je bekijkt de film met daarin een eerste inleiding, daarna ga je op pad met de gids en aan het einde natuurlijk een proeverij van twee van onze bieren met uitleg.

Plan je bezoek…

Het Proeflokaal

Het Proeflokaal is dagelijks voor bezoekers geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Maandag alleen op afspraak voor rondleidingen.

Lees meer…

vier het leven