Volg ons op:

Nieuw: Witheren Wit

26-03-2017

Heeswijk-Dinther: Zondag 26 maart is het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit, feestelijk geïntroduceerd door Stichting Berne Abdijbier. De openingshandeling op de abdij werd verricht door het Willebrordusgilde van Heeswijk die een vendelgroet bracht en een mooie anekdote vertelde uit de historie van het gilde met de abdij. Voorzitter Henry van Boxmeer dankte de vrijwilligers voor hun inzet en reikte het eerste Witheren Wit uit aan de “witheren” van Abdij van Berne. Deze norbertijnen dankten daarvoor met hun dranklied en hieven het glas met de woorden “Vier het leven…”. Brouwmeester Constant Keinemans gaf een toelichting op het 4e abdijbier Hierna was Witheren Wit voor iedereen verkrijgbaar bij de bar en is door ruim 200 mensen geproefd op het terras in het eerste lente zonnetje. Witheren Wit is klaar voor de zon en wordt vanaf nu in Nederland verspreid.

Anderhalf jaar geleden is Berne Abdijbier met Norbertijn Blond en Prior Dubbel ingezegend door Abt Denis Hendrickx op de Abdij van Berne te Heeswijk. Daarmee was de introductie van Berne Abdijbier een feit en herleefde het enige Nederlandse Norbertijnenbier. September 2016 is de Abt Tripel met veel succes geïntroduceerd en nu in het begin van de lente is Witheren Wit geïntroduceerd. Klaar voor de zon, een heerlijk fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en slechts 4,5% alcohol. Gebrouwen door onze brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding.

4 van de 5

Witheren Wit is het vierde van de vijf geplande bieren. Hierna wordt voor 2018 de Abt-generaal Quadrupel ontwikkeld. Witheren Wit heeft een recept met verfijnde smaak door het brouwproces en speciale kruiden. De smaak is duidelijk passend en in lijn met de andere Berne Abdijbieren welke ook door onze eigen brouwmeester Constant Keinemans zijn gebrouwen, geïnspireerd op eeuwenoude abdijbierrecepten. Witheren Wit is een ongefilterd abdijbier van hoge gisting met 4,5% alcohol, licht gele kleur, enigszins troebel, en fris van smaak met een mooie bitter.

Verkoop

Witheren Wit zal vanaf maandag 27 maart verkocht worden. De verkooppunten staan vermeld op de website www.berneabdijbier.nl. Natuurlijk is er ook verkoop op de abdij in het Proeflokaal en de Abdijwinkel. Proeven kunt u Witheren Wit ook tijdens de dagelijkse rondleiding van 14.00 uur.

Dagelijks nieuws wordt geplaatst op facebook. Berne Abdijbier is het enige Nederlandse Norbertijnenbier van de oudste nog bestaande abdijgemeenschap van Nederland, anno 1134. De opbrengst komt ten goede aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne. 

Authentiek abdijbier, de eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Abdij van Berne leeft verder. Vier het leven...