Volg ons op:

een, twee, Abt Tripel

26-08-2016

Persbericht

26 augustus, 2016

een, twee, Abt Tripel

 

18-9-2016 Heeswijk-Dinther: Het derde Berne abdijbier, de Abt Tripel, wordt zondag 18 september geïntroduceerd door Stichting Berne Abdijbier. Precies één jaar geleden in september is Berne Abdijbier met Norbertijn Blond en Prior Dubbel ingezegend door Abt Denis Hendrickx op de Abdij van Berne te Heeswijk. Daarmee was de introductie van Berne Abdijbier een feit en herleefde het enige Nederlandse Norbertijnenbier. Nu op deze eerste verjaardag wordt het derde Berne Abdijbier geïntroduceerd, de Abt Tripel. Een “verraderlijk lekker” tripelbier van hoge gisting, ontwikkeld door onze brouwmeester Constant Keinemans en waar een jaar met proefbrouwsels aan vooraf ging. De speciale introductiehandeling is op zondag 18 september om 14.00 uur op het abdijterrein bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

Olympiër Sjef van den Berg en troubadour Henk Habraken

De Abt Tripel wordt na de klokslagen van 14.00 uur met een speciale openingshandeling verricht door onze lokale handboogschutter en Olympiër Sjef van den Berg, die in Rio 4e werd. Hierna wordt de eerste Abt Tripel feestelijk aangeboden aan abt Denis Hendrickx van de Abdij van Berne. Op podium van het feestterras zal o.a. onze lokale troubadour Henk Habraken een op het bier aangepast repertoire ten gehore brengen. Gezelligheid is hiermee verzekerd.

3 van de 5

Met de ontwikkeling van de Abt Tripel is het derde van de vijf geplande bieren een feit en ligt de planning van de stichting op schema. Hierna worden de Abt-generaal Quadrupel en het Witheren witbier ontwikkeld. Ook deze Abt Tripel heeft een eigen recept met een verfijnde smaak door het brouwproces en de speciale kruiden. De smaak is duidelijk passend en in lijn met de Norbertijn Blond en de Prior Dubbel welke ook door onze eigen brouwmeester Constant Keinemans zijn ontwikkeld en geïnspireerd op eeuwenoude abdijbierrecepten. De Abt Tripel is een abdijbier van hoge gisting met 9% alcohol, goudblonde kleur, zacht zoet en een pittige bitter.

Verkoop

De Abt Tripel zal vanaf maandag 19 september verkocht worden. De verkooppunten staan vermeld op de website www.berneabdijbier.nl. Natuurlijk is er ook verkoop op de abdij in het Proeflokaal en de Abdijwinkel. Proeven kunt u de Abt Tripel ook tijdens de dagelijkse rondleiding van 14.00 uur.

Meer foto’s en dagelijks nieuws wordt geplaatst op facebook. Berne Abdijbier is het enige Nederlandse Norbertijnenbier van de oudste nog bestaande abdijgemeenschap van Nederland, anno 1134. Bovengistend bier met nagisting op fles, naar eigen recept gebrouwen bij een bevriende abdij. De opbrengst zal ten goede komen aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne. 

Authentiek abdijbier, de eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Abdij van Berne leeft verder. Vier het leven...