In het nieuwe filmlokaal van Berne Abdijbier is een tijdelijke kleurige en warme expositie ingericht van schilderijen van Lidwien Kuster. Een mooi en warm lichtpuntje in deze donkere en koude dagen. Lidwien Kuster uit Zwijndrecht heeft vele landschappen, kastelen en vergezichten geschilderd in binnen- en buitenland. Zo heeft zij veel werken gemaakt in o.a. Venetië, Toscane , Rome en in Frankrijk in de Dordogne, de Provence, de Minervois , Normandië en in het Loiregebied. Ook in Spanje heeft zij geschilderd.

De aquareltechniek leent zich heel goed voor haar onderwerpen, maar zij gebruikt ook wel acrylverf of gouache. Daarbij kenmerkt haar werk zich door een losse penseelvoering en heldere kleuren. Zij legt ter plekke haar indrukken vast, waarbij zij let op compositie, standplaats en lichtval. Zodoende weet zij karakter, sfeer en weersomstandigheid vast te leggen.

De schilderijen zijn te koop in de Berne Abdijwinkel.

De expositie is t/m 14 januari elke dag, behalve maandag, tussen 11.00 en 17.00 uur te bezoeken in het filmlokaal van Berne Abdijbier achter in de Berne Abdijwinkel.
Op Eerste en Tweede Kerstdag en op Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.